Este necesar să vă reorganizați alimentația zilnică astfel încât să consumați cât mai multe produse care ajută la întărirea sănătății.
Lămâie și alte citrice. Bioflavonoidele și vitamina C din aceste fructe, cu condiția să fie luate zilnic în organism, protejează eficient împotriva virusurilor și bacteriilor sezoniere. Ar trebui să folosiți în mod regulat suc de lămâie pentru condimentarea mâncărurilor, să beți ceai cu o felie de lămâie.
Merele. Merele conțin o cantitate mare de vitamine, datorită cărora tonifică și energizează organismul. Concentrația mare de vitamina C din mere ajută la curățarea vaselor de sânge. Pectina de mere, care este abundentă în dulceața de mere și în merele coapte, ajută la eliminarea toxinelor și a sărurilor metalelor grele.
Morcov. Pe lângă faptul că vitamina A, care este conținută în morcovi, îmbunătățește vederea, vitaminele B vor întări sistemul nervos și vor contribui la o bună dispoziție. Pentru o mai bună asimilare a substanțelor utile, morcovii trebuie consumați cu grăsimi – ulei vegetal, smântână sau iaurt.
Ceapa si usturoiul. Proprietățile bactericide ale fitoncidelor eliberate de aceste legume sunt cunoscute de mult timp. În plus, flavonoidele – antioxidanți incluși în compoziția lor, au proprietatea de a întări imunitatea.
Varză albă. Ajută la eliminarea deșeurilor din organism, deoarece este bogat în fibre și are, de asemenea, un efect benefic asupra microflorei intestinale. Datorită prezenței a 16 tipuri de aminoacizi, varza normalizează procesele metabolice din organism.